Ons verhaal

 

Ons verhaal begint in 2013; we studeerden allebei in Maastricht en daar hebben we elkaar leren kennen. Dat betekent dat we inmiddels alweer 8,5 jaar samen zijn! Tessa werkt als fotograaf, Lars werkt als data analist. 

Sinds eind 2019 zijn wij bezig om onze grootste droom werkelijkheid te laten worden: samen een kindje! Helaas ging dit minder makkelijk dan we van te voren hadden gehoopt. Na het verwijderen van de Mirena spiraal bleven mijn cyclussen heel onregelmatig. Daarom hebben wij na een half jaar een afspraak gemaakt bij de huisarts. Zij heeft ons doorgestuurd naar de fertiliteitsarts in het ziekenhuis. Na verschillende onderzoeken kwam al snel de diagnose PCOS. Gelukkig waren alle andere onderzoeken, waaronder het zaadonderzoek, wel allemaal goed. 

We zijn toen gestart met ovulatie inductie en zijn begonnen met tabletten Letrozole. Bij de eerste dosering (2.5 mg) was er helaas geen goede follikelgroei en geen ovulatie. Bij de tweede dosering (5 mg) was er wel een goede groei van de follikel. Letrozole hebben we in totaal 6 maanden gebruikt, maar helaas zonder zwanger te worden. Daarom zijn we begin 2021 gestart met GonalF injecties, De eerste dosering (50 IE) was voor de eerste cyclus voldoende, maar bij de tweede cyclus helaas niet. Daarom mochten we ophogen naar 62,5 IE, maar hierbij werden er veel te veel follikels rijp (8!). Hierdoor was dit geen optie.

Tijdens het wachten op het herstel van de overstimulatie zijn we spontaan zwanger geworden! Inmiddels zijn we eind 2021 ouders geworden van Sep! Het is een heftige, verdrietige en intense periode geweest. Gelukkig kunnen we nu zeggen dat onze grootste droom gaat uitkomen. Wij weten hoe lastig het kan zijn om een zwangerschapsaankondiging te zien, terwijl je zelf de zoveelste teleurstelling moet verwerken. Daarom zullen we, buitenom deze plek, hierover niks plaatsen op onze website of social media. De focus blijft daarmee op informatie rondom het fertiliteitstraject, maar we wilden wel graag het hele verhaal met jullie delen. 

We merken dat we in het traject heel erg behoefte hadden aan zoveel mogelijk informatie. Om te begrijpen wat er aan de hand is, maar ook om te weten wat ons te wachten staat. In het ziekenhuis kregen we uitleg en een patiëntenfolder, maar we merkten dat dit voor ons niet voldoende was. Hierdoor kwam al snel het idee om zelf informatie te bundelen, zodat we anderen konden helpen. Het traject is al zo overweldigend, dus informatie verzamelen is wel het minste wat we konden doen.

Naast informatie hadden wij ook behoefte aan overzicht binnen het traject. Er gebeurt veel in korte tijd: welke cyclus gebeurde er wat ook al weer? Welke afspraken hadden we in het ziekenhuis? Daarom hebben we in het begin een invulboek gekocht en deze ingevuld. Voor ons werkt dit goed om alles op een rijtje te zetten en er later ook nog een keer in terug te kunnen kijken. Toen we op zoek waren naar het invulboek konden we deze alleen maar vinden op sites met baby- of zwangerschapsartikelen, dat kan best confronterend zijn. Zo is het idee van onze website gekomen: alles bundelen om voor jullie op een zo overzichtelijk mogelijke manier informatie te geven en producten aan te bieden die jullie kunnen ondersteunen in dit traject. 

 

Want hoe alleen het ook voelt, je bent niet alleen! 

Het is geen makkelijk traject, en ook wij hebben ontzettende rotdagen. Ondanks de rotdagen proberen we ook te blijven beseffen waar we het voor doen en hoe bijzonder het is dat we dit samen doen. Dat is de ene keer makkelijker dan de andere keer, maar we blijven hoop houden en focussen op het allermooiste resultaat. Hieruit is ook de naam van onze website ontstaan, want ook al ben je nog niet geboren; jij bent onze grootste droom. 

 

Veel liefs, 

Tessa & Lars